Гривківська, Оксана ВасилівнаЗаїнчковський, Анатолій ОлександровичЛевченко, Юлія ГригорівнаГорбач, Сергій Вячеславович2024-06-052024-06-052024Діяльність підприємств харчової промисловості в умовах воєнних дій та перспективи їх подальшого функціонування / О. В. Гривківська, А. О. Заїнчковський, Ю. Г. Левченко, С. В. Горбач // Вісник ОНУ імені І.І. Мечникова. – 2024. – Т. 29, Вип. 1(99). – С. 17-19https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43343У статті обгрунтовано, що харчова промисловість забезпечує життєво необхідні потреби населення у продуктах харчування, соціальну стабільність суспільства, є джерелом валютних надходжень, з огляду на продовольчий потенціал України. Узагальнено основні фактори, які призвели підприємства харчової промисловості до кризового економічного стану в умовах воєнних дій. Запропоновано розробку комплексу заходів на рівні як владних структур, так і підприємств, спрямованих на покращення економічних умов діяльності суб’єктів господарювання та кінцеві результати діяльності.The article substantiates that the food industry provides the vital needs of the population in food products, the social stability of society, is a source of foreign exchange earnings, given the food potential of Ukraine. The main factors that led food industry enterprises to a crisis economic state in the conditions of military operations are summarized. It is proposed to develop a set of measures at the level of both government structures and enterprises, aimed at improving the economic conditions of business entities and the final results of activities.ukкафедра економіки і правахарчова промисловістьпідприємства харчової промисловостікризавоєнні діїефективність виробництваfood industryfood industry enterprisescrisishostilitiesproduction efficiencyДіяльність підприємств харчової промисловості в умовах воєнних дій та перспективи їх подальшого функціонуванняArticlehttps://doi.org/10.32782/2304-0920/1-99-3https://orcid.org/0000-0003-4160-5914https://orcid.org/0000-0002-5816-8119https://orcid.org/0000-0001-9750-3402