Клименко, Михайло МиколайовичГащук, Олександра ІзидорівнаФоменко, Веніамін ВасильовичШевченко (Кишенько), Ірина Іванівна2013-01-152013-01-152000Суміші для засолювання м'ясних виробів / М. М.Клименко, І. І. Кишенько, В. В. Фоменко, О. І. Гащук // Проблеми та перспективи створення і впровадження нових ресурсо- та енергоощадних технологій, обладнання в галузях харчової і переробної промисловості : Матеріали VI Міжнар. наук.-техн. конф . – К.: УДУХТ, 2000.– Ч.2. – С. 91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5360В статті наведено результати дослідження сумішей для соління з метою створення кращих умов для зв'язування вологи, забезпечення доброго збереження готового продукту та регулювання рівня рН солених м'ясних продуктів. Розроблена суміш для соління включає кухонну сіль, нітрит натрію та суміш ортофосфатів натрію та калію. Крім того композиція додатково вміщує в якості емульгуючої речовини - екструзійний рис. The paper presents the results of studies of mixtures for pickles in order to create better conditions for binding moisture, good preservation of the finished product and adjusting the pH level of salty meat. Designed to blend pickles includes table salt, sodium nitrite and sodium orthophosphates mixture and potassium. Besides composition additionally contains as emulsifying agents - extruded rice.otherсолені м’ясні виробиpickled Meat productsсуміш ортофосфатів натрію та каліювологозв’язувальна здатністьрегулювання рівня рНекструзійний рисmixture of sodium and potassium orthophosphatesadjust the pH extrusion riceкафедра харчової хіміїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСуміші для засолювання м’ясних виробівThesis