До питання класифікації харчових продуктів для спортсменів спрямованої фізіологічної дії - Стешенко, Ольга Михайлівна; Деменко, Юлія; Арсеньєва, Лариса Юріївна (My University, 2014)
Вивчено різні підходи до класифікацій продуктів спортивного харчування. Окреслено асортимент функціональних харчових продуктів для спортсменів у вигляді класифікації. Основним критерієм при цьому обрано фізіологічну дію харчового продукту на організм спортсмена. Studied different approaches to classification of sports nutrition products. Outlines the range of functional foods for athletes in the form of classification. The main criterion for this selected physiological effect of the food on the body of an athlete.
Keywords: харчування спортсменів; фізіологічна дія; класифікація харчових продуктів; physiological action; classification of food; power athletes; кафедра експертизи харчових продуктів