Коберніцька, Аліна ОлександрівнаКошова, Валентина Миколаївна2018-10-032018-10-032018Коберніцька, А. О. Вирощування озимого ячменю у країнах Європи / А. О. Коберніцька, В. М. Кошова // Сучасні тенденції розвитку харчових технологій в умовах європейської інтеграції : збірник тез Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, 16 травня 2018 р., м. Київ. – Київ : ККІБП, 2018. - С. 30–31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28268Проведено аналітичний огляд даних, що стосується об‘ємів виробництва озимого ячменю у країнах Європи, результати якого свідчать про нагальну необхідність виведення нових сортів. Тенденція збільшення посівних площ озимого ячменю в Україні, може бути обґрунтована недостатньою кількістю ярого ячменю для пивоварних потреб. Саме тому, останнім часом, в Україні приділяють значну увагу озимим пивоварним сортам ячменю. An analytical review of the data concerning the volumes of winter barley production in the countries of Europe has been carried out, the results of which testify to the urgent need for the introduction of new varieties. The trend of increasing sowing areas of winter barley in Ukraine can be justified by the lack of sufficient amount of spring barley for brewing needs. That is why, in Ukraine, livestock breeding varieties of barley are paying a lot of attention recently.ячмінь озимийселекціяпивоварний ячміньпивосолодорощенняwinter barleybreedingbrewing barleybeermowingкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВирощування озимого ячменю у країнах ЄвропиThesis