Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки - Михачевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2024)
Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки, що включає відновлення сухої молочної сироватки, її фільтрацію, демінералізацію до 70-90 %, пастеризацію суміші за температури 70-99 °C з витримкою 1-5 хв та охолодження, який відрізняється тим, що молочну сироватку відновлюють до масової частки сухих речовин у суміші 25-35 %, після демінералізації охолоджують суміш до температури 40-43 °С, вносять фермент β-D-галактозидазу-гідролазу з активністю 50000 NLU/г у кількості 0,25-0,35 % та закваску прямого внесення на основі Lb. аcidophilus у кількості 0,005-0,01 %, суміш піддають ферментації протягом 7-9 годин

The method of production of hydrolyzed whey concentrate, which includes recovery of dry milk whey, its filtration, demineralization up to 70-90%, pasteurization of the mixture at a temperature of 70-99 °C with a holding time of 1-5 minutes and cooling, which is characterized by the fact that the milk whey is reduced to the mass fraction of dry substances in the mixture is 25-35%, after demineralization the mixture is cooled to a temperature of 40-43 °C, the enzyme β-D-galactosidase-hydrolase with an activity of 50,000 NLU/g is added in the amount of 0.25-0.35% and sourdough direct application based on Lb. acidophilus in the amount of 0.005-0.01%, the mixture is fermented for 7-9 hours
Keywords: сироватка; гідролізація сироватки; молочна промисловість; кафедра технології молока і молочних продуктів; milk whey; serum hydrolysis; dairy industry