Використання ферментних препаратів в технології плодово-ягідних соків і напоїв - Чаварга, Оксана Миколаївна; Прибильський, Віталій Леонідович (My University, 2004)
Технологія плодово-ягідних соків і напоїв передбачає використання рослинної сировини з різним співвідношеннях водорозчинних речовин і не розчинних біополімерів. Існуючі технології, як правило, не передбачають використання гідролітичних ферментів. При цьому значна частина біологічно активних речовин залишається у вичавках, внаслідок чого зменшується вихід продукту і його біологічна цінність. Technology fruit juices and drinks involves the use of plant material with different ratios of soluble and insoluble substances biopolymers. Existing technologies generally do not involve the use of hydrolytic enzymes. A substantial portion of bioactive substances remain in the pomace, resulting in reduced yield and its biological value.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; плодово-ягідні соки; напої; сировина; біологічно активні речовини; fruit juice; beverage; raw materials; biologically active substances