Чаварга, Оксана МиколаївнаПрибильський, Віталій Леонідович2016-05-302016-05-302004Чаварга, О. М. Використання ферментних препаратів в технології плодово-ягідних соків і напоїв / О. М. Чаварга, В. Л. Прибильский // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 70-та наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 20-21 квітня 2004 р. – Київ : НУХТ, 2004. – Ч. ІІ. – С. 18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23464Технологія плодово-ягідних соків і напоїв передбачає використання рослинної сировини з різним співвідношеннях водорозчинних речовин і не розчинних біополімерів. Існуючі технології, як правило, не передбачають використання гідролітичних ферментів. При цьому значна частина біологічно активних речовин залишається у вичавках, внаслідок чого зменшується вихід продукту і його біологічна цінність. Technology fruit juices and drinks involves the use of plant material with different ratios of soluble and insoluble substances biopolymers. Existing technologies generally do not involve the use of hydrolytic enzymes. A substantial portion of bioactive substances remain in the pomace, resulting in reduced yield and its biological value.uk-UKкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваплодово-ягідні сокинапоїсировинабіологічно активні речовиниfruit juicebeverageraw materialsbiologically active substancesВикористання ферментних препаратів в технології плодово-ягідних соків і напоївThesis