Мацук, Юлія АнатоліївнаПасічний, Василь МиколайовичСупрун, Едуард Михайлович2020-06-152020-06-152017Патент на корисну модель № 117781 UA, МПК А23 L 13/00 (2017.01). Спосіб виробництва м’ясо-рибних січених напівфабрикатів / Мацук Ю. А., Пасічний В. М., Супрун Е. М. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u201700173 ; заявл. 04.01.2017 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31367Корисна модель належить до м'ясної промисловості і може бути використана при виготовленні м'ясо-рибних січених напівфабрикатів. В основу корисної моделі поставлена задача створення способу виробництва м'ясо-рибних січених напівфабрикатів шляхом зміни складу компонентів, який забезпечив би: підвищення біологічної та харчової цінності, покращення органолептичних, функціонально-технологічних, структурно-механічних властивостей готової продукції. The utility model belongs to the meat industry and can be used in the manufacture of meat and fish minced semi-finished products. The utility model is based on the task of creating a method of production of meat and fish minced semi-finished products by changing the composition of components, which would provide: increase biological and nutritional value, improve organoleptic, functional and technological, structural and mechanical properties of finished products.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівтехнологіярецептурафіле пангасіусум'ясорибасічені напівфабрикатиtechnologyrecipepangasius filletmeatfishchopped semi-finished productsСпосіб виробництва м’ясо-рибних січених напівфабрикатів (Патент на корисну модель № 117781)Technical Report