Кошова, Валентина МиколаївнаФролова, Наталія ЕпінетівнаЧепель, Наталія ВасилівнаДубицька, Т. В.2013-06-042013-06-042009Нетрадиційна тонізуюча сировина для виробництва безалкогольних напоїв / В. М. Кошова, Н. Е. Фролова, Н. В. Чепель, Т. В. Дубіцька // Харчова і переробна промисловість. – 2009. – № 9-10. – С. 29-30.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8102В останній час в нашій країні для виробництва безалкогольних напоїв поряд з традиційними натуральними видами сировини широко застосовують нетрадиційні. На безалкогольному заводі “Росинка” було розроблено рецептуру нового середньо газованого напію з використанням екстрактів зеленого чаю та липи як основної сировини. Розроблений напій “Чайне диво” за своїми органолептичними і фізико-хімічними показниками не поступається тим безалкогольним напоям, що вже існують на ринку солодкої газованої води, виготовлений без консервантів і має стійкість понад 60 днів та може готуватись як на цукровому сиропі, так і на екстракті із стевії (стевіазиді).uk-UKбезалкогольний газований напійекстракт зеленого чаюекстракт липицукровий сиропцукрозамінникnonalcoholic aerated drinkextract green to tealinden extractsugar syrupextractкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівНетрадиційна тонізуюча сировина для виробництва безалкогольних напоївArticle