Нетрадиційна тонізуюча сировина для виробництва безалкогольних напоїв - Кошова, Валентина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Дубицька, Т. В. (My University, 2009)
В останній час в нашій країні для виробництва безалкогольних напоїв поряд з традиційними натуральними видами сировини широко застосовують нетрадиційні. На безалкогольному заводі “Росинка” було розроблено рецептуру нового середньо газованого напію з використанням екстрактів зеленого чаю та липи як основної сировини. Розроблений напій “Чайне диво” за своїми органолептичними і фізико-хімічними показниками не поступається тим безалкогольним напоям, що вже існують на ринку солодкої газованої води, виготовлений без консервантів і має стійкість понад 60 днів та може готуватись як на цукровому сиропі, так і на екстракті із стевії (стевіазиді).
Keywords: безалкогольні напої; екстракт зеленого чаю; екстракт липи; цукровий сироп; цукрозамінник; soft drinks; extract green to tea; linden extract; sugar syrup; extract; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології оздоровчих продуктів