Новітні можливості туристичної атрактивності Камінь-Каширського району Волинської області - Баєв, Вадим Вікторович; Антоненко, Ірина Ярославівна (My University, 2021)
За сучасних світових інтеграційних процесів і транскордонного співробітництва більшість держав робить акцент на високомобільну галузь –туризм, що стає вагомим сегментом економік країн світу для задоволення людських потреб у відновленні встраченого робочого потенціалу. Ці світові тенденції функціонування туристичної галузі торкнулися як України, так і Волинської області зокрема. В умовах децентралізації влади стає актуальним стимулювання розвитку туристично-рекреаційної сфери окремих територій. Прикладом цього може бути дослідження сучасного стану функціонування туристичної інфраструктури як основного вектору розвитку туристичної галузі в регіональній господарській системі Камінь-Каширського району Волинської області, що дозволить вирішити низку соціальних проблем та підвищити інвестиційну привабливість території.

Under modern world integration processes and cross-border cooperation, most states emphasize the highly mobile industry - tourism, which is becoming an important segment of the world's economies for pleasure human needs to restore lost work potential. These are worldly trends in the functioning of the tourism industry affected both Ukraine and Volyn region in particular. In the conditions of decentralization of power, it becomes relevant stimulating the development of the tourist and recreational sphere of individual territories.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; туризм; рекреація; водні ресурси; tourism; recreation; water resources