Визначення йонного кальцію у вині - Іщенко, Віра Миколаївна; Охмакевич, Анастасія Миколаївна; Іщенко, Микола Володимирович; Панчук, Тамара Костянтинівна (My University, 2020)
У статті проаналізовано хімічний склад вин та охарактеризовано фактори, які впливають на їхній склад. Детально розглянуто мінеральні речовини вина, зокрема металічні елементи та джерела їх надходження у виноматеріали. Наведено дані щодо кількісного вмісту металічних елементів у винах із зазначенням їхнього впливу на властивості вина й охарактеризовано методики визначення металів у винах, зокрема метод атомно-абсорбційної спектроскопії, який рекомендовано Міжнародною організацією винограду і вина для визначення вмісту металічних елементів. Водночас зазначено, що перспективним методом визначення вмісту йонної форми металів у винах є використання йонселективних електродів.
Keywords: якість вина; wine quality; кальцій йонний; ionic calcium; йонселективний електрод; кафедра харчової хімії