Пристрій для термічної обробки ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 161123) - Бабанова, Олена Ігорівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій Дмитрович; Шевченко, Андрій Олександрович (My University, 2025)
Пристрій для термічної обробки ковбасних виробів містить теплоізольовану камеру, поділену на секції: обжарювання, варіння і охолодження, розташований всередині камери ланцюговий транспортер з носіями для ковбасних виробів, систему подачі і відбору робочого середовища, калорифери і вентилятор. Після секції охолодження встановлено механізм для санітарного оброблення носіїв ланцюгового транспортера, який складається з колектора з форсунками для розпилення промивної рідини і обертовими щітками.
Keywords: ковбасні вироби; термічна обробка ковбасних виробів; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв