Морозиво з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі (патент на винахід № 121724) - Устименко, Ігор Миколайович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Сапіга, Вікторія Ярославівна (My University, 2020)
Винахід стосується складу морозива з комбінованим складом сировини на кисломолочній основі, який містить жировий компонент, сухе знежирене молоко, цукор, стабілізатор, закваску, концентрат сироваткових білків та воду питну, де як жировий компонент застосовується харчова емульсія на основі купажованої олії, як стабілізатор застосовується казеїнат натрію та казеїнат кальцію за співвідношення 1:1, як закваска використовується закваска, що складається з пробіотичних штамів молочнокислих та біфідобактерій Bifidobacterium longum, Lactococcus lactis subsp.diacetilactis, Streptococcus salivarius subsp. mhermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus.
Keywords: морозиво; комбінований склад сировини; кисломолочна основа; кафедра технології молока і молочних продуктів