Удосконалення способу виробництва квасу з антиоксидантними властивостями, збагаченого порошком дигідрокверцетину та сиропом обліпихи - Гладишева, Олександра Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (НУХТ, 2020)
Використання при виробництві квасу сиропу обліпихи, який є джерелом β-каротину, вітамінів С та Е, забезпечує потужний антиоксидантний ефект, сприяє захисту клітин організму людини від руйнівної дії вільних радикалів, запобігає передчасному старінню. Використання порошку дигідрокверцетину, який є одним з найбільш ефективних антиоксидантів, а також синергістом аскорбінової кислоти, дозволяє не лише забезпечити позитивну дію на організм споживача, а й подовжити термін зберігання збагаченого квасу. The use of sea buckthorn syrup in the production of kvass, which is a source of β-carotene, vitamins C and E, provides a powerful antioxidant effect, helps protect human cells from the destructive effects of free radicals, prevents premature aging. The use of dihydroquercetin powder, which is one of the most effective antioxidants, as well as a synergist of ascorbic acid, allows not only to ensure a positive effect on the consumer's body, but also to extend the shelf life of enriched kvass.
Keywords: квас; антиоксидантні властивості; дигідрокверцетин; сироп обліпихи; оздоровчий напій; функціональний харчовий продукт; kvass; antioxidant properties; dihydroquercetin; sea buckthorn syrup; health drink; functional food product; квас; функциональный пищевой продукт; кафедра технології оздоровчих продуктів