Інгібувальний вплив білків-абзимів молозива корів на клітини мікроорганізмів - Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна (My University, 2017)
Коров’яче молозиво містить в своєму складі каталітичні антитіла – абзими. За рахунок навності абзимів молозиво є загальнозміцнювальним та імуностимулювальним засобом, чинить протипухлинну, протизапальну та антимікробну дію.

Cow's colostrum contains catalytic antibodies – abzymes. Due to the novelty of abzymes, colostrum is a tonic and immunostimulant, has an antitumor, anti-inflammatory and antimicrobial effect.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; абзими; молозиво; імуноглобуліни; антимікробні властивості; abzymes; colostrum; immunoglobulins; antimicrobial factors