Ефективність господарської діяльності підприємств - Хома, Василь Ярославович (My University, 2024)
Обгрунтовано, що ефективність господарювання, з точки зору забезпечення відтворювальних процесів, формування та використання ресурсів, прийняття управлінських рішень щодо перспективи стратегічного розвитку, є основоположною на всіх рівнях. Визначено, що ефективність - це комплексний показник, що розраховується, як відношення отриманого результату (певної корисності, ефекту) до витрачених ресурсів або коштів та показує, скільки прибутку було отримано на одиницю витрат чи використаних ресурсів. Запропоновано систему заходів щодо підвищення ефективності господарювання. It is substantiated that the efficiency of management, from the point of view of ensuring reproductive processes, the formation and use of resources, and making management decisions regarding the prospects of strategic development, is fundamental at all levels. It is determined that efficiency is a complex indicator that is calculated as the ratio of the obtained result (a certain utility, effect) to the resources or funds spent and shows how much profit was received per unit of expenditure or resources used. A system of measures to improve the efficiency of management is proposed.
Keywords: кафедра економіки і права; витрати; efficiency; economic activity of enterprises; costs; costs