Робастне керування нелінійним об’єктом з запізнюванням - Зайко, Владислав Миколайович; Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2016)
Пропонується структура робастної системи керування нелінійним динамічним об'єктом з запізненням за станом, яка дозволяє компенсувати параметричну невизначеність і зовнішні обмежені збурення з заданою точністю. Для цього запропоновано алгоритм формування сигналу, за допомогою якого проводиться оцінка збурень і формується керування, що забезпечує необхідну динамічну точність. The structure robust control systems of nonlinear dynamic object with delay as that can compensate for parametric uncertainty and external disturbance is limited to a given accuracy. For this algorithm signal by which storms and assesses emerging control that provides the necessary dynamic accuracy.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; робастне керування; нелінійний динамічний об'єкт; запізнювання; параметрична невизначеність; зовнішні збурення; еталонна модель; robust control; nonlinear dynamic object; delay; parametric uncertainty and external disturbance; reference model