Удосконалення біотехнології очищення стічних вод підприємств молокопереробної галузі - Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна (My University, 2008)
Охарактеризовано стан екологізації молокопереробних підприємств. Підтверджена необхідність спорудження станції водоочищення на кожному молокозаводі. Запропоновано способи інтенсифікації біологічного очищення. Запровадження визначених способів інтенсифікації дасть можливість прискорити процес очищення стічних вод. Запропоновано створення пілотної установки.

Describe the state of ecological dairy companies. Confirmed the need for construction of a wastewater treatment plant at each dairy. The ways of intensification of bioremediation. The introduction of these methods will accelerate the process of intensification of wastewater treatment. Proposed the creation of a pilot plant.
Keywords: ферменти; enzymes; стічні води; біологічне очищення; іммобілізація організмів активного мулу; сапоніт; електричний струм; stewater; biological treatment; activated sludge organisms immobilization; saponite; electricity; кафедра екології та екоменеджменту