Економіко-правові перспективи активізації діяльності наукових парків на шляху до неоекономіки - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2020)
Досліджуються та обґрунтовуються шляхом узагальнення наукової думки удосконалення правового регулювання наукових парків, що створюються з ініціативи вищих навчальних закладів та/або наукових установ з урахуванням економіко-правової перспективи активізації їх діяльності. Розглядається національний та закордонний досвід діяльності наукових парків. Наводиться зміст застосування засновницького договору про створення наукового парку та договору про партнерство суб’єктів господарювання з науковим парком. Зазначаються проблеми, які в процесі створення наукових парків і використання інноваційних розробок ще не вирішені.
Keywords: інтелектуально-інноваційне середовище; науковий парк; засновницький договір; статутний капітал; майнові права інтелектуальної власності; ліцензійний договір; правовий статус; science park; founding agreement; statutory capital; intellectual property rights; license agreement