Використання технологій e-learning в освітньому просторі - Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна Василівна (My University, 2021)
У роботі розглянуто програмні засоби та веб-сервіси для цифрового дистанційного навчання в освітньому процесі закладів вищої освіти. Наведені основні характеристики найбільш популярних систем управління навчанням, їх функції, особливості роботи, переваги та недоліки, а також зручність для створення дистанційних курсів навчання. Детально розглянута система управління навчанням MOODLE, як платформа для створення інформаційно-освітнього середовища навчального закладу, що забезпечує інтерактивну взаємодію між учасниками навчального процесу. А також у роботі представлене програмне забезпечення BigBlueButton, створене спеціально для онлайн-платформ навчання для організації відео конференцій.
Keywords: освітні технології; дистанційне навчання; educational technologies; distance learning; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки