Мазур, Лариса МихайлівнаМайборода, Олена ІванівнаГайдук, Юлія Миколаївна2017-03-172017-03-172016Мазур, Л. М. Небезпека застосування нітритів натрію та калію для виробництва м’ясних продуктів / Л. М. Мазур, О. І. Майборода, Ю. М. Гайдук // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма і матеріали п'ятої міжнародної науково-технічної конференції, 7—8 листопада 2016 р. — К. : НУХТ, 2016. - С. 87-88.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24886При виробництві м’ясних продуктів широко застосовуються в якості консервантів нітрити натрію і калію. Ці добавки пригнічують розмноження деяких видів бактерій, істотно покращують товарні якості продукту, проте виявляють токсичну дію на організм людини. Використання нітритів у харчовій промисловості необхідно скорочувати. Sodium and potassium nitrite are used as preservatives in the production of meat products. These supplements inhibit reproduction of some species of bacteria, greatly improve product quality of the product, but have toxic effects on the human body. The use of nitrites in the production of food should be reduced.нітрит натріюнітрит каліюконсервантибезпека харчових продуктівхарчові добавкиsodium nitritepotassium nitritepreservativefood safetynutritional supplementкафедра харчової хіміїНебезпека застосування нітритів натрію та калію для виробництва м’ясних продуктівOther