Гротескова свідомість як культурологічний артефакт XXI століття - Чорнодід, Віктор; Бабушка, Лариса Дмитрівна (My University, 2014)
Буття сучасної людини поза перебільшенням позначене соціально-політичною нестабільністю, трагічними переживаннями, а відтак, викликає до життя свідомість, яка апелює та маніпулює гротесками. Being modern humans outside exaggeration marked social and political instability, tragic experiences, and thus, brings to life the consciousness that appeals and manipulates grotesque.
Keywords: культурологічний артефакт; гротеск; гротескова свідомість; cultural artifact; grotesque; grotesque consciousness; кафедра гуманітарних дисциплін