Антимікробні властивості 2-арил-2,3-дигідро-4H-[1,3]тіазино[3,2-а]бензімідазол-4-онів та їх похідних - Брицун, Василь Миколайович; Майборода, Олена Іванівна (My University, 2010)
Розроблено загальний метод синтезу 2-арил-2,3-дигідро-4Н-[1,3]тіазино[3,2-а]бензімідазол-4-онів, який полягає у взаємодії 2,3-дигідро-1Н-бензімідазол-2-тіону з 3-арил-(гетерил)-2-пропеноїлхлоридами. Досліджені антимікробні та антигрибкові властивості синтезованих сполук. A general method for the synthesis of 2-aryl-2,3-dihydro-4H-[1,3] thiazino [3,2-a] benzimidazole-4-ones, which consists in reacting 2,3-dihydro-1H-benzimidazol-2 -thione 3-aryl-(hetero)-2-propenoylchlorides. Investigated antimicrobial and antifungal properties of the synthesized compounds.
Keywords: стафілокок; кишкова паличка; антимікробна активність; Staphylococcus; colibacillus; antimicrobial activity; кафедра харчової хімії