Осипенко, Олена ВасилівнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2022-11-072022-11-072022Осипенко, О. В. Перспективи використання листя шпинатудля створення натуральних харчових барвників / О. В. Осипенко, О. В. Дущак // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2022 р. – Харків : ДБТУ, 2022. – С. 84https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38669Натуральні харчові барвники містять у своєму складі, крім фарбуючих пігментів, інші корисні біологічно-активні компоненти – вітаміни, глікозиди, органічні кислоти, ароматичні речовини, мікроелементи та ін., тому використання їх для фарбування продуктів харчування дозволяє не тільки покращити зовнішній вигляд, а й підвищити харчову цінність виробу. Natural food dyes contain in their composition, in addition to coloring pigments, other useful biologically active components - vitamins, glycosides, organic acids, aromatic substances, trace elements, etc., therefore, their use for coloring food products allows not only to improve the appearance, but also increase the nutritional value of the product.харчові барвникихлорофілекстрактирослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняfood dyeschlorophyllextractsvegetableraw materialsfood productsХарчові барвники з дикорослої сировиниArticle