Харчові барвники з дикорослої сировини - Осипенко, Олена Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна (My University, 2022)
Натуральні харчові барвники містять у своєму складі, крім фарбуючих пігментів, інші корисні біологічно-активні компоненти – вітаміни, глікозиди, органічні кислоти, ароматичні речовини, мікроелементи та ін., тому використання їх для фарбування продуктів харчування дозволяє не тільки покращити зовнішній вигляд, а й підвищити харчову цінність виробу. Natural food dyes contain in their composition, in addition to coloring pigments, other useful biologically active components - vitamins, glycosides, organic acids, aromatic substances, trace elements, etc., therefore, their use for coloring food products allows not only to improve the appearance, but also increase the nutritional value of the product.
Keywords: харчові барвники; хлорофіл; екстракти; рослинна сировина; харчові продукти; кафедра технології консервування; food dyes; chlorophyll; extracts; vegetable; raw materials; food products