Обробка тиском як метод покращення властивостей гороху - Ляшко, Галина Василівна; Янюк, Тетяна Іванівна (My University, 2025)
Горох виробляють майже у всіх країнах світу, він є важливою частиною раціону людини, тому що є корисним і недорогим джерелом вуглеводів, білка, B-комплексу вітамінів та мінералів. Крохмаль, що міститься в горосі, становить близько 50% насіння

Peas are produced in almost all countries of the world and are an important part of the human diet because they are a useful and inexpensive source of carbohydrates, protein, B-complex vitamins, and minerals. The starch contained in peas makes up about 50% of the seed
Keywords: горох; pea; гороховий крохмаль; pea starch; heat treatment; желатинізація; gelatinization; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології зберігання і переробки зерна