Розвиток біржової діяльності - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Еш, Світлана Миколаївна (My University, 2020)
Розглянуто історію розвитку біржової діяльності від стародавніх часів до сьогодення. Біржовий ринок досліджено у розрізі трьох сегментів: товарного, фондового, валютного. Значну увагу приділено розвитку бірж в Україні, визначено проблеми та перспективи їх розвитку. Окреслено напрями подальшого розвитку біржового ринку України. The history of development of exchange activity from ancient times to the present is considered. The stock market is studied in terms of three segments: commodity, stock, currency. Considerable attention is paid to the development of exchanges in Ukraine, identified problems and prospects for their development. The directions of further development of the stock market of Ukraine are outlined.
Keywords: біржова діяльність; біржові послуги; фондова біржа; товарна біржа; валютна біржа; фондовий ринок; stock exchange; commodity exchange; currency exchange; stock market; кафедра маркетингу; кафедра фінансів