Рябоконь, Наталія ВалеріївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна2014-04-142014-04-142014Рябоконь, Н. В. Осмотичний тиск та активність води у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами / Н. В. Рябоконь, О. В. Кочубей-Литвиненко // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : 3 міжнародна науково-технічна конференція, 25-26 березня 2014 р., м. Київ. — К.: НУХТ, 2014. – С. 88-89.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13931Описано вплив активності води та осмотичного тиску на якість згущених молочних консервів з цукром. Наведено методику визначення осмотичного тиску через температури замерзання зразків молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами. Встановлено, що осмотичний тиск та активність води у розроблених продуктах рівні відповідним значенням у продуктах, що виготовлені за класичною технологією. Was describing the effect of water activity and osmotic pressure on the quality of canned condensed milk and sugar. The method of determining the osmotic pressure due to freezing of samples of canned milk with sugar and fruit and berry syrup. Established that the osmotic pressure and water activity in developed product level corresponding value in the products produced by classical technology.uk-UKзгущені молочні консерви з цукромcanned condensed milk with sugarплодово-ягідні сиропиfruit - barry syrupsосмотичний тискosmotic pressureактивність водиwater activityтемпература замерзанняfreezing temperatureкафедра технології молока і молочних продуктівОсмотичний тиск та активність води у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропамиThesis