Осмотичний тиск та активність води у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами - Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна (Національний університет харчових технологій, 2014)
Описано вплив активності води та осмотичного тиску на якість згущених молочних консервів з цукром. Наведено методику визначення осмотичного тиску через температури замерзання зразків молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами. Встановлено, що осмотичний тиск та активність води у розроблених продуктах рівні відповідним значенням у продуктах, що виготовлені за класичною технологією. Was describing the effect of water activity and osmotic pressure on the quality of canned condensed milk and sugar. The method of determining the osmotic pressure due to freezing of samples of canned milk with sugar and fruit and berry syrup. Established that the osmotic pressure and water activity in developed product level corresponding value in the products produced by classical technology.
Keywords: згущені молочні консерви з цукром; canned condensed milk with sugar; плодово-ягідні сиропи; fruit - barry syrups; осмотичний тиск; osmotic pressure; активність води; water activity; температура замерзання; freezing temperature; кафедра технології молока і молочних продуктів