Пухляк, Анастасія ГригорівнаКалініна, Галина ПетрівнаМерзлов, С. В.Гребельник, Оксана Петрівна2013-05-312013-05-312013Пухляк, А. Г. Перспективи розширення асортименту сухих десертних молочних сумішей / А. Г. Пухляк, Г. П. Калініна, С. В. Мерзлов, О. П. Гребельник Н. Г. Слободян, С. В. Арутюнян // Вісник Сумського національного аграрного університету. – 2013. – № 7 (23). – С. 180-184.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8054Проведено літературний огляд та аналіз стану вітчизняного виробництва сухих десертних молочних сумішей. Наголошено на доцільності та можливості розширення їх асортименту шляхом комбінування сировини. Запропоновано повністю або частково замінити цукор на сорбіт. Для підвищення біологічної цінності готового продукту доцільним є використання сухих цикорієвмісних компонентів. Визначено, що виробництво сухих десертних сумішей перспективно проводити способом сухого змішування компонентів. A literary review and analysis of the state of home production of dry dessert dairy mixtures are conducted. Expediency and possibility of expansion of their assortment are marked by combining of raw material. It is suggested fully or partly to substitute sugar by Sorbitum. For the increase of biological value of the prepared product expedient is the use of dry mixtures of chicory. It is certain that the production of dry dessert mixtures it is perspective to conduct the method of the dry mixing of components.uk-UKсухі десертні молочні сумішісорбітцикорійцукрозамінникиячміньзвіробійехінацеяsorbitumdry dessert dairy mixtureschicorybarleysubstitutes of sugarginsengst-john's-wortechinaceaкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра економіки праці та менеджментуПерспективи розширення асортименту сухих десертних молочних сумішейArticle