Дослідження функціонально-технологічних властивостей білкового борошна з макухи ріпаку - Носенко, Тамара Тихонівна; Волощенко, Тетяна Олександрівна (My University, 2014)
Функціонально-технологічні властивості продуктів переробки, перш за все, залежать від хімічного складу сировини, з якої його отримують. У свою чергу хімічний склад ріпакової макухи залежить не тільки від грунтово-кліматичних умов та сорту перероблюваної культури, але і від технологічних схем вилучення олії. Тому ми використовували насіння ріпаку сучасної селекції, яке відноситься до типу «00». Макуху отримували після холодного пресування насіння, щоб зберегти її високу біологічну цінність. Functional properties of processing products depends first of all from the chemical composition of raw materials for their obtaining. In turn, chemical composition of rape cake depends not only from the soil and climate condition if growing and variety, but from oil extraction technology. That is why the rape seeds of modern selection and «00» type were used in our work. For preserving the biological value of cake the seeds were processed by cold pressing.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; білкове борошно; ріпакова макуха; фракціонування; функціональні властивості; насіння ріпаку; protein meal; rape seeds; functional properties; rape cake; fractionation