Оптимізація експресії рекомбінантного пластівцевоутворюючого фактора Staphylococcus aureus в клітинах Е.coli ХLI-blue - Іванова, Вікторія Джанівна; Позур, Володимир Костянтинович (My University, 2002)
Підібране середовище культивування, яке дозволяє отримувати високу щільність культури в процесі вирощування та більш ефективний біосинтез продукту. З трьох випробуваних нами середовищ (LB, 2YT, М9 з додаванням гідролізату казеїну (до 1%), дріжджового екстракту (до 0,5%) і глюкози (до 1%) (М9+ГК+ДЕ+Гл)) таким вимогам відповідає середовище М9+ГК+ДЕ+Гл, при культивуванні на якому протягом 4-х годин після індукції ІПТГ вихід цільового білку становить біля 30% відносно інших клітинних білків. Culture medium allows high density culture in the process of growing and more effective product biosynthesis. We tested three mediums LB, 2YT, M9 with the addition of casein hydrolyzate (1%), yeast extract (up 0.5%) and glucose (1%) (M9 + CC + DE + Ch). The last medium M9 + CC + DE + Ch the best because the yield of target protein during the cultured on them within 4 hours after IPTG induction is about 30% relative to other cellular proteins.
Keywords: експресія; пластівцевоутворюючий фактор; золотистий стафілокок; expression; clumping factor; Staphylococcus aureus; кафедра експертизи харчових продуктів