Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського - Мацко, Олександр Петрович; Лензіон, Валентин Йосипович; Лензіон, Сергій Валентинович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Коваль, Ольга Володимирівна (My University, 2013)
У статті наведено інформацію щодо енергозбереження і рекуперації теплової енергії в технологіях виробництва на ділянці обробки холодом шампанізованого вина. Сучасне ефективне обладнання для теплообміну навіть за обмежених температурних перепадів дозволяє здійснювати безперервний процес зі стабілізацією термодинамічних параметрів вхідних і вихідних потоків. викладено переваги апаратурного забезпечення технологічних процесів.
Keywords: енергозбереження; энергосбережения; energy conservation; рекуперація; рекуперация; recovery; теплообмін; теплообмен; heat transfer; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки