Мацко, Олександр ПетровичЛензіон, Валентин ЙосиповичЛензіон, Сергій ВалентиновичМаксименко, Ірина ФаддеївнаКоваль, Ольга Володимирівна2017-05-162017-05-162013Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського / О. П.Мацко, В. Й. Лензіон, С. В. Лензіон, І. Ф. Максименко, О. В. Коваль // ВиноГрад. – 2013. – № 1–3. – С. 47–51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25277У статті наведено інформацію щодо енергозбереження і рекуперації теплової енергії в технологіях виробництва на ділянці обробки холодом шампанізованого вина. Сучасне ефективне обладнання для теплообміну навіть за обмежених температурних перепадів дозволяє здійснювати безперервний процес зі стабілізацією термодинамічних параметрів вхідних і вихідних потоків. викладено переваги апаратурного забезпечення технологічних процесів.uk-UKенергозбереженняэнергосбереженияenergy conservationрекупераціярекуперацияrecoveryтеплообмінтеплообменheat transferкафедра готельно-ресторанної справикафедра мехатроніки та пакувальної технікиЕнергозбереження в технологіях виробництва шампанськогоArticle