Напрямки екологізації землеробства - Ящук, Валентин Ульянович; Корецький, Артем Петрович; Ковбасенко, Роман Вікторович; Дмитрієв, Олег Петрович; Ковбасенко, Віктор Михайлович (My University, 2016)
В книзі викладені найбільш важливі проблеми екологізації землеробства, насамперед – екологічні наслідки інтенсифікації сільськогосподарського виробництва та його вплив на природне середовище,оцінено дію пестицидів на об’єкти агроекосистем та шляхи оптимізації екологічної ситуації. Запропоновано біологічне та мікробіологічне обґрунтування системи захисту рослин проти шкодочинної мікробіоти у сучасних агротехнологіях. Проаналізовано особливості застосування засобів біологізації для відновлення родючості грунту, покращення властивостей грунту та зростання продуктивності рослин. There are the laid most essential problems out of ekologizatsii agriculture in a book, above all things – ecological consequences of intensification of agricultural production and his influence on a natural environment, action of pesticides on the objects of agroekosistem and ways of optimization of ecological situation is appraised. The biological and microbiological ground of the system of defence of plants against vredonosnoy mikrobioti in modern agrotehnologiyah is offered. The features of application of facilities of biologizatsii for renewal of fertility of soil, improvement of properties of soil and growth of productivity of plants are analysed.
Keywords: екологізація землеробства; сільськогосподарське виробництво; ekologizatsiya agriculture; agricultural production