Обґрунтування характеристик обладнання для виробництва рідкого біопалива з технічних тваринних жирів - Муштрук, Михайло Михайлович (My University, 2014)
Дисертацію присвячено проблемі підвищення ефективності процесу перетворення ТТЖ у рідке біопаливо завдяки його оптимізації та встановленню раціональних конструктивно-технологічних параметрів і режимів роботи реактора періодичної дії з турбінним змішувачем. Визначені основні фізико-механічні та хімічні властивості ТТЖ, розроблені та досліджені методи їх перетворення у дизельне біопаливо. На основі математичного і комп’ютерного моделювання обґрунтований процес перетворення ТТЖ у дизельне біопаливо в реакторах періодичної дії. Визначені раціональні конструктивно-технологічні параметри реактора з турбінним змішувачем для перетворення ТТЖ у дизельне біопаливо. На основі виконаних теоретичних і експериментальних досліджень розроблена методика проектування промислових реакторів та обґрунтована раціональна конструкція мобільного заводу для виробництва дизельного біопалива з ТТЖ продуктивністю 2 т/добу, який впроваджений в Чигиринській аграрній компанії. The thesis is devoted to the problem of increasing the efficiency of the conversion process technical animal fat in biodiesel due to its optimization and rational design and installation process parameters and modes of batch reactor with a turbine mixer. The basic physical, mechanical and chemical properties technical animal fat developed and tested methods for their conversion into biodiesel. Based on modeling and simulation, grounded in the process of converting technical animal fat biodiesel in batch reactors. Rational design and technological parameters of the reactor with a turbine mixer to convert technical animal fat into biodiesel. On the basis of the theoretical and experimental studies of the technique of design of industrial reactors and reasonable rational design of mobile plant for the production of biodiesel from technical animal fat capacity of 2 t/day, which is embedded in Chygyryns'ka agricultural company.
Keywords: біопаливо; переестерифікація; жир; метанол; каталізатор; моделювання; реактор; завод; параметри; biodiesel; transesterification; fat; methanol; catalyst; modeling; reactor; plant parameters