Продукти переробки круп’яних культур в технології хлібобулочних виробів - Ковальчук, Ірина Романівна; Кирічок, Тетяна Олександрівна; Гетьман, Інна Анатоліївна; Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2022)
В поліпшенні здоров’я населення важливу роль відіграють хлібобулочні вироби оздоровчо-профілактичного призначення з додаванням продуктів переробки круп’яних культур. Серед всього спектру зернової сировини, перспективними можна вважати овес, гречку, рис, ячмінь. Хімічний склад продуктів переробки даних видів круп'яних культур (пластівці, борошно, висівки) представлений високим вмістом білків зі збалансованим амінокислотним складом, харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин. Це створює передумови для їх широкого використання в технології хліба.Health-improving bakery products with the addition of cereal products play an important role in improving the health of the population. Among the whole range of grain raw materials, oats, buckwheat, rice, barley can be considered promising. The chemical composition of products of processing of these types of cereals (cereals, flour, bran) is represented by a high content of proteins with a balanced amino acid composition, dietary fiber, vitamins and minerals. This creates the preconditions for their widespread use in bread technology.
Keywords: хлібобулочні вироби; харчова цінність; продукти переробки круп'яних культур; baked goods; cereal products; nutritional value; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів