Вивчення можливості використання платівців зернових культур у виробництві хліба з борошна спельти - Кордонський, Ілля; Лагур, Інга; Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2014)
Борошно зі спельти є перспективною сировиною для виготовлення хлібобулочних виробів оздоровчого призначення. З метою підвищення харчової та біологічної цінності хліба доцільно створювати борошняні композиції з борошна спельти та пластівців круп'яних культур. Подальша робота буде спрямована на покращання органолептичних та фізико-хімічних показників виробів з вищезазначеної сировини та оптимізацію технологічного процесу. Flour with spelled is a promising raw material for the manufacture of bakery products for health improvement. In order to improve the food and biological value of bread flour advisable to create songs from spelled flour and flakes cereal crops. Further work will focus on improving the organoleptic and physico-chemical parameters of the above materials and optimization of the process.
Keywords: хлібобулочні вироби; борошно із спельти; пластівці зернових культур; flakes cereals; bakery; flour of spelled; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів