Олійник, Світлана ІванівнаКовальчук, Володимир Петрович2017-11-082017-11-082014Олійник, С. І. Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва / С. І. Олійник, В. П. Ковальчук // Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи : збірник наукових праць за матеріалами ІІ міжнародної науково-практичної конференції, 11 листопада 2014 р. – К. : ННЦ «ІАЕ». – 2014. – С. 286-287.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26107Впровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.стандартекстрактилікеро-горілчане виробництвоконтролюванняметоди контролюфізико-хімічні показникитоксичні елементиstandardextractsdistillery productioncontrolcontrol methodsphysical and chemical parameterstoxic elementsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВпровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництваOther