Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва - Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович (My University, 2014)
Впровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.
Keywords: стандарт; екстракти; лікеро-горілчане виробництво; контролювання; методи контролю; фізико-хімічні показники; токсичні елементи; standard; extracts; distillery production; control; control methods; physical and chemical parameters; toxic elements; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства