Мерзляк, Дмитро ВікторовичУдодов, Сергій ОлександровичМарцинкевич, Леся Валентинівна2016-10-112016-10-112016Мерзляк, Д. В. Шляхи підвищення ефективності використання енергії вторинної пари при кип'ятінні пивного сусла / Д. В. Мерзляк, С. А. Удодов, Л. В. Марцинкевич // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 50-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24400Відповідно до отриманих даних можна зробити висновок, що найбільш ефективним є витрати води в межах 4,3 - 4,6 л/хв. При даних витратах випарена вода з сула повністю конденсується, тобто близько 70% енергії пари переходить на нагрівання води. Також при вище зазначених витратах води спостерігається максимальна інтенсивність випаровування.uk-UKвторинна парапивне сусловикористання енергіївторичный парпивное суслоиспользования энергииsecondary steambeer wortenergyкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвШляхи підвищення ефективності використання енергії вторинної пари при кип'ятінні пивного суслаThesis