Вплив порошку виноградних томатів на окислювальні процеси ліпідів варених ковбас - Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Тетяна Володимирівна; Яцков, Володимир Олександрович (My University, 2022)
Свіжі та оброблені помідори є багатим джерелом біологічно активних сполук, у тому числі каротинів (лікопен, β-каротин), аскорбінової кислоти, флавоноїдів, флавону, токоферолу і фенольних сполук та є найбільш споживаними овочами у світі. Дослідження показали, що збільшення споживання помідорів запобігає виникненню хронічних дегенеративних захворювань, таких як деякі види раку та серцево-судинні захворювання. Fresh and processed tomatoes are a rich source of biologically active compounds, including carotenes (lycopene, β-carotene), ascorbic acid, flavonoids, flavone, tocopherol and phenolic compounds and are the most consumed vegetables in the world. Studies have shown that increasing tomato consumption prevents the onset of chronic degenerative diseases such as some cancers and cardiovascular disease.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; виноградний томат; томати; порошок томатів