Страшинський, Ігор МирославовичПасічний, Василь МиколайовичШевченко, Тетяна ВолодимирівнаЯцков, Володимир Олександрович2023-02-062023-02-062022Вплив порошку виноградних томатів на окислювальні процеси ліпідів варених ковбас / І. М. Страшинський, В. М. Пасічний, Т. В.Шевченко, В. О.Яцков // Scientific Collection «InterConf», (110) : with the Proceedings of the 5th International Scientific and Practical Conference «Scientific Community: Interdisciplinary Research», May 26-28, 2022. – Hamburg, Germany : Busse Verlag GmbH, 2022. – Pp. 578–581https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38977Свіжі та оброблені помідори є багатим джерелом біологічно активних сполук, у тому числі каротинів (лікопен, β-каротин), аскорбінової кислоти, флавоноїдів, флавону, токоферолу і фенольних сполук та є найбільш споживаними овочами у світі. Дослідження показали, що збільшення споживання помідорів запобігає виникненню хронічних дегенеративних захворювань, таких як деякі види раку та серцево-судинні захворювання. Fresh and processed tomatoes are a rich source of biologically active compounds, including carotenes (lycopene, β-carotene), ascorbic acid, flavonoids, flavone, tocopherol and phenolic compounds and are the most consumed vegetables in the world. Studies have shown that increasing tomato consumption prevents the onset of chronic degenerative diseases such as some cancers and cardiovascular disease.otherкафедра технології м’яса і м’ясних продуктіввиноградні томатипомідори черріхарчовий порошоксушінняdryinggrape tomatoescherry tomatoesfood powderВплив порошку виноградних томатів на окислювальні процеси ліпідів варених ковбасArticle