Цинк в організмі людини та продукти харчування - Совко, Марина Станіславівна; Полумбрик, Максим Олегович (My University, 2014)
В 1961 році вперше було описано випадки дефіциту цинку у молодих іранців доктором Прасад. Ці люди були схожі на карликів, їхня шкіра була вкрита висипами, статеві органи були недорозвинені, а печінка та селезінка збільшені, також вони страждали на залізодефіцитну анемію. Лікування проводилося солями цинку і отримані позитивні результати зацікавили багатьох вчених щодо розв'язання проблеми лікування дефіциту цинку в організмі людини. In 1961, was first described cases of zinc deficiency in young Iranians Dr. Prasad. These people are like dwarfs, their skin was covered with rashes, genitals were underdeveloped, and liver and spleen are enlarged, they also suffered from iron deficiency anemia. Treatment was conducted salts of zinc and positive results of many scientists interested in solving the problem of treatment of zinc deficiency in humans.
Keywords: продукти харчування; організм людини; залізодефіцитна анемія; foods; iron deficiency anemia; the human body; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра харчової хімії