Совко, Марина СтаніславівнаПолумбрик, Максим Олегович2014-12-232014-12-232014Совко, М. Цинк в організмі людини та продукти харчування / Марина Совко, Максим Полумбрик // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 323-324.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19289В 1961 році вперше було описано випадки дефіциту цинку у молодих іранців доктором Прасад. Ці люди були схожі на карликів, їхня шкіра була вкрита висипами, статеві органи були недорозвинені, а печінка та селезінка збільшені, також вони страждали на залізодефіцитну анемію. Лікування проводилося солями цинку і отримані позитивні результати зацікавили багатьох вчених щодо розв'язання проблеми лікування дефіциту цинку в організмі людини. In 1961, was first described cases of zinc deficiency in young Iranians Dr. Prasad. These people are like dwarfs, their skin was covered with rashes, genitals were underdeveloped, and liver and spleen are enlarged, they also suffered from iron deficiency anemia. Treatment was conducted salts of zinc and positive results of many scientists interested in solving the problem of treatment of zinc deficiency in humans.uk-UKпродукти харчуванняорганізм людинизалізодефіцитна анеміяfoodsiron deficiency anemiathe human bodyкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра харчової хіміїЦинк в організмі людини та продукти харчуванняOther