Фізико-математична модель рухомого електричного контакту - Сільвестров, Антон Миколайович; Спінул, Людмила Юріївна; Вещиков, Г. В. (My University, 2020)
Наявність ємності у ФММ рухомого контакту свідчить про наявність заряду, який також рухається. У відповідності до закону Біо-СавараЛапласа рухомий заряд створює магнітне поле. Саме врахування ємності і заряду у моделі рухомого контакту і дозволило пояснити ефект Ж. Губера.
Keywords: струм; магнітний потік; magnetic; flux current; електричний заряд; electrical charge; закони електродинаміки; laws of electrodynamics; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки