Форсунка (Патент на винахід №63883) - Пономаренко, Віталій Васильович (My University, 2011)
Форсунка містить циліндричну камеру з осьовим випускним отвором, встановлений в камері з можливістю осьового переміщення плунжер і виконані в камері бічні підвідні щілинні канали, що розташовані в площині, нахиленій до осі камери під кутом 30-60°, з їх крайовими частинами, тангенційно приєднаними до внутрішньої поверхні камери по різні сторони осі. В плунжері виконаний осьовий отвір. A nozzle comprises a cylindrical chamber with an axial outlet, a plunger mounted in the chamber with possibility of axial movement and side slit supply channels made in the chamber and located in the plane inclined to the axis of the chamber at an angle of 30-60° with their end parts tangentially attached to the inner surface of the chamber on opposite sides of the axis. An axial hole is made in the plunger.
Keywords: форсунка; nozzle; камера; camera; плунжер; plunger; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування