Ресурсоощадна технологія очищення дифузійного соку ГК “Техінсервіс” - Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Ровинський, Артем Дем’янович (My University, 2008)
На Погребищенському цукровому заводі компанією “Техінсервіс” впроваджена нова сучасна схема очищення дифузійного соку. Результати експериментальних і виробничих досліджень з 2004 по 2007 рік представлені в таблицях. Впровадження схеми дозволило скоротити витрати вапняку на 40 %, зменшити витрати умовного палива на 1,08 % до маси буряків. At Pogrebichenskiy sugar plant modern purification scheme was introduction. Results of experimental and industrial researches from 2004 to 2007 were tabulated and have been presented. Use of the modern purification scheme “Techinservice” has descreased lime consumption by 40 %, descreased the fuel consumption of the factory by 1,08 % on beet.
Keywords: ефективність очищення; efficiency of raw juice purification; витрати вапна; витрати палива; коефіцієнт використання СО2; обладнання для очищення; дозрівач соку; рециркуляція; modern scheme; lime consumtion; fuel consumtion; coefficient of utilization carbon dioxide; equipment; repining juice; recir-culation; кафедра технології цукру і підготовки води