Сучасний стан і перспективи розвитку українського та Європейського ринку пелет - Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Гановська, Єлизавета Анатоліївна (My University, 2020)
У статті розглянуто особливості та основні тенденції розвитку українського та європейського ринків пелет. Виокремлено основні країни-виробники, які забезпечують пелетною гранулою увесь світ, та визначено місце вітчизняних виробників у веденні даного бізнесу. Встановлено залежність українського пелетного ринку від європейського. Визначено конкурентні переваги зарубіжних та українського ринків. Проаналізовано найбільш популярні види пелетної гранули, що виготовляються в Україні. Розглянуто питання забезпеченості сировиною виробництва цих різновидів пелет. Окреслено перелік європейських країн, які є привабливими для експорту, запропоновано розглянути можливості виходу на інші регіональні ринки, зокрема, азіатський. Встановлено проблеми, які існують на українському пелетному ринку та запропоновано шляхи запобігання даних негативних явищ.
Keywords: кафедра маркетингу; енергоресурси; біопаливо; пелетні гранули; ринок пелет; аналіз; перспективи розвитку; energy resources; biofuels; pellet market; analysis; development prospects