Пасічний, Василь МиколайовичБожко, Наталія ВолодимирівнаТищенко, Василь Іванович2020-06-162020-06-162019Патент на винахід № 119079 UA, МПК A23L 13/40 (2016.01). Спосіб виготовлення м’ясовмісної вареної ковбаси «Качина» з екстрактом журавлини / Пасічний В. М., Божко Н. В., Тищенко В. І. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № а201704543 ; заявл. 10.05.2017 ; опубл. 25.04.2019, Бюл. № 8 2019.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31399Винахід належить до м'ясної промисловості, і може бути використаний при виробництві варених ковбас. В основу винаходу поставлена задача способу виробництва м'ясовмісної вареної ковбаси шляхом додавання екстракту журавлини, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The invention relates to the meat industry, and can be used in the production of cooked sausages. The invention is based on the method of production of meat-containing cooked sausage by adding cranberry extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівекстракт, журавлинам'ясовмісний продуктварена ковбаса extractcranberriesmeat productboiled sausageСпосіб виготовлення м’ясовмісної вареної ковбаси «Качина» з екстрактом журавлини (Патент на винахід № 119079)Technical Report