Мельник, Оксана ЮріївнаКовбаса, Володимир МиколайовичФоменко, Веніамін Васильович2013-03-042013-03-042004Мельник О. Ю. Дослідження кристалічності нативних і модифікованих крохмалів картоплі і кукурудзи / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, В. В. Фоменко // Харчова промисловість. – 2004. – № 3. – С. 53–55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6681Стаття присвячена дослідженню кристалічності нативних і модифікованих крохмалів картоплі і кукурудзи. Наведено результати досліджень кристалічності методом опромінення крохмальних зразків рентгенівськими променями. Встановлено, що після застосування різних модифікацій нативних крохмалів картоплі і кукурудзи їхня кристалічність змінюється. This article is devoted to research crystallinity of native and modified starch potatoes and corn. The results of studies of crystallinity by irradiation of starch samples by X-rays. Found that after application of various modifications of native potato starch and corn their crystallinity changes.uk-UKмодифіковані крохмалікрохмальна молекулакристалічністьхарчоконцентратиструктуракафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівmodified starchesstarch moleculecrystallinityfood concentratesstructureкафедра харчової хіміїДослідження кристалічності нативних і модифікованих крохмалів картоплі і кукурудзиArticle