Олянська, Світлана ПантелеймонівнаЦирульнікова, Віта Валентинівна2012-08-302012-08-302010Олянсъка, С. П. Інтенсифікація хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амонію / С. П. Олянсъка, B. В. Цирульнікова // Цукор України. - 2010. - № З. - С. 23- ЗО.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2296Обґрунтовано та експериментально підтверджено високу ефективність використання дигідрофосфату амонію на заключній стадії очищення дифузійного соку для інтенсифікації хімічних і адсорбційних процесів, підвищення загального ефекту очищення внаслідок утворення гідроксилапатиту з високою питомою поверхнею. Запропоновано механізм утворення гідроксилапатиту на заключній стадії вапняно-вуглекислотного очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амонію. The analysis and comparison of the numerous literary data and results of own researches are directed on the further development of technology of production the white sugar high-quality. The overview describes the mechanism of formation calcium apatites which can be used for the efficiency of raw juice purification by means using NH4H2PO4.uk-UKочищення сокусік І карбонізаціїфосфати кальціюгідроксилапатитоднозаміщений фосфат амоніюнецукричистота сокувміст солей кальціюзабарвленістьвихід цукруraw juice purificationthick juicecalcium apatitesnonsugarsdye-stuffsefficiencymathematical processingsugar yieldкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології цукру і підготовки водиІнтенсифікація хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амоніюArticle