Спосіб приготування закуски із баклажанів (Патент на корисну модель №89596) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2014)
Спосіб приготування закуски із баклажанів, що передбачає підготовку баклажанів, їх подрібнення, охолодження, змішування інгредієнтів, фасування, закупорювання і стерилізацію. Підготовка баклажанів полягає в тому, що їх запікають протягом 40-50 хв. при температурі 195-205 °С, попередньо проколовши шкірку, охолоджують та очищають під проточною водою, подрібнюють на шматочки 1-2 см і відразу ж змішують з 5 %-м розчином лимонної кислоти, додатково вносять кунжутну пасту, суміш перемішують при температурі 80-90°С протягом 10-15 хв., в кінці цього часу додають подрібнений часник. The method of cooking eggplants, providing preparing eggplants, their grinding, cooling, mixing the ingredients, filling, sealing and sterilization. Preparation of eggplant are baked for 40-50 minutes. at a temperature of 195-205 °C, after puncturing the skin, and the cooled purified running water, chopped into pieces of 1-2 cm and immediately mixed with 5% solution of citric acid additionally put sesame paste, and the mixture is stirred at a temperature of 80...90 °C for 10-15 min. at the end of this time, chopped garlic is added.
Keywords: закуска; баклажани; кунжутна паста; запікання; часник; appetizer; eggplant; sesame paste; roasting garlic; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування