Фінансово–промислові групи – як організаційна форма концентрації та централізації капіталу - Нікітіна, Тетяна Андріївна (My University, 2008)
Статтю присвячено дослідженню теоретичних та практичних аспектів існування фінансово-промислових груп (ФПГ) як організаційної форми концентрації та централізації національного і транснаціонального капіталу, виявленню конкурентних переваг фінансово – промислових груп у порівнянні з іншими формами об’єднання капіталу, з’ясуванню основних мотивів створення фінансово – промислових груп і аналізу доцільності організації та функціонування їх в Україні.
Keywords: фінансово-промислові групи; financial and industrial groups; організаційна форма концентрації та централізації національного і транснаціонального капіталу; the organizational form of the concentration and centralization of national and transnational capital; кафедра економічної теорії