Башта (Шеремет) , Алла ОлексіївнаБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2024-04-262024-04-262024Башта, А. О. Використання пророщеного зерна сочевиці та гречки у технології кексів / А. О. Башта, С. А. Бажай-Жежерун // Scientific strategies in the context of global challenges : proceedings of the I International Scientific-Practical Conference, Аpril, 16, 2024, Warsawа (Poland). – 2024. – Рp. 141-143https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42965Кекси – висококалорійні борошняні кондитерські вироби, що мають стабільний попит у населення, однак, відрізняються низьким вмістом харчових волокон, повноцінних білків, мікронутрієнтів, дефіцит яких у харчуванні – вагома проблема сьогодення. Метою даної роботи є розроблення способу отримання кексів оздоровчого призначення з використанням пророщеного зерна сочевиці та зеленої гречки.Muffins are high-calorie flour confectionery products that are in stable demand among the population, however, they are characterized by a low content of dietary fiber, complete proteins, and micronutrients, the deficiency of which is a significant problem in the diet today. The aim of this work is to develop a method for producing muffins for health purposes using sprouted lentil and green buckwheat grains.ukкексисочевицязелена гречкаmuffineslentilbuckwheatкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання пророщеного зерна сочевиці та гречки у технології кексівThesishttps://orcid.org/0000-0003-0310-3788https://orcid.org/0000-0002-5382-4842