Використання пророщеного зерна сочевиці та гречки у технології кексів - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2024)
Кекси – висококалорійні борошняні кондитерські вироби, що мають стабільний попит у населення, однак, відрізняються низьким вмістом харчових волокон, повноцінних білків, мікронутрієнтів, дефіцит яких у харчуванні – вагома проблема сьогодення. Метою даної роботи є розроблення способу отримання кексів оздоровчого призначення з використанням пророщеного зерна сочевиці та зеленої гречки.

Muffins are high-calorie flour confectionery products that are in stable demand among the population, however, they are characterized by a low content of dietary fiber, complete proteins, and micronutrients, the deficiency of which is a significant problem in the diet today. The aim of this work is to develop a method for producing muffins for health purposes using sprouted lentil and green buckwheat grains.
Keywords: кекси; сочевиця; зелена гречка; muffines; lentil; buckwheat; кафедра технології оздоровчих продуктів