Пасічний, Василь МиколайовичПетрань, Олена СергіївнаДуман, Ігор Петрович2013-02-082013-02-082011Патент 66027 UA, МПК A 23 L 1/31 Спосіб виробництва снеків м’ясних / Пасічний В. М., Петрань О. С., Думан І. П. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № U201105539 ; заявл. 29.04.2011 ; опубл. 10.11.2011, Бюл. № 24, 2011 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6170Розроблено спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених, що включає підготовку сировини, засолювання, перемішування, в’ялення, який відрізняється тим, що як сировину використовують м'ясоптиці з вмістом жиру 1-15% і сполучної тканини1-10%, при засолюванні додають нітрит натрію та суміш приправ або смакоароматичну композицію, витримують при температурі 0-12 °C протягом 0,25-12 діб, промивають проточною водою, підсушують, нарізають на шматочки масою 40-1200 г , пластівці чи палички та сушать в сушильній камерах конвективним примусовим теплообмінником до вмісту вологи 25-35%. A method of producing dried meat snacks, including training materials, salting, mixing, curing, wherein that is used as raw poultry meat containing 1-15% fat and connective tissue 1-10% when salting added sodium nitrite and the mixture of seasonings or flavoring composition is maintained at a temperature of 0-12 ° C during 0,25-12 days, washed in running water, dried, cut into pieces weighing 40-1200 g, flakes or sticks and dried in drying chamber forced convection heat exchanger to a moisture content of 25-35%.otherснекsnackм'ясо птицізасолюваннянітрит натріюпластівці чи паличкиpoultrysaltingcuringsodium nitriteflakes or sticksкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва снеків м’ясних (Патент на корисну модель № 66027)Other