Синтез модальних регуляторів із спостерігачем стану об’єкта Луенбергера неповного порядку - Сич, Марина Анатоліївна; Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2018)
Наведено розв’язок задачі побудови модальних регуляторів для лінійних багатовимірних систем, що забезпечують D-стійкість (асимптотичну стійкість) об’єкта керування. Запропоновано конструктивний розв’язок задачі синтезу D-стабілізувальних (модальних) регуляторів за вимірюваним виходом об’єкта керування, заснований на побудові спостерігачів стану об’єкта певного порядку на основі використання теорії лінійних матричних нерівностей (LMI). Описані методи розв’язання не тільки прямої задачі модального керування, але й інших задач модального регулювання, в яких вимога точного розміщення коренів у лівій комплексній півплощині вже не накладається, а потрібна лише їх приналежність до заданих областей. The solution of the problem of constructing modal regulators for linear multidimensional systems providing D-stability (asymptotic stability) of the control object is given. A constructive solution to the problem of synthesis of D-stabilizer (modal) regulators measured by output control object based on the construction of the facility monitors certain order on the basis of the theory of linear matrix inequalities (LMI). The described methods for solving the problem not only of direct modal control, but other tasks modal regulations, which demand precise placing the roots in the left half-plane complex is not applied, and only need their belonging to given areas.
Keywords: динамічна система; модальне керування; регулятори; D-стійкість; спостерігачі Луенбергера; лінійні матричні нерівності; кронекеровий добуток матриць; dynamic system; modal control; regulators; D-stability; Luenberger observers; linear matrix inequalities; matrix kronecker product; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка